Wat denkt ChatGPT eigenlijk over al die ophef?

In de podcast AI Garage, gemaakt door een team van Fontys ICT, hebben we het al sinds het najaar 2021 over de impact van artificial intelligence (AI). Dat onderwerp werd aanzienlijk relevanter toen in het najaar 2022 ChatGPT gelanceerd werd; een publiek toegankelijke generatieve AI-tool voor tekstgeneratie. Inmiddels zijn er honderden gelanceerd, inmiddels is er zelfs sprake van persoonlijke GPT's. Erdinç Saçan, vaste host van de podcast en docent/onderzoeker bij Fontys ICT, is er dagelijks mee bezig.

Elke dag AI  
Saçan is gefascineerd door AI, en vooral wat het met mensen doet. Hij schreef er een heel boek over met (nog altijd relevante) standpunten. Dagelijks experimenteert hij met de tools die gelanceerd worden, hoewel allemaal proberen geen optie meer is. Ook schrijft hij artikelen, geeft lezingen, en zoekt experts op binnen het AI-domein. Allemaal om grip te krijgen op de impact van dit fenomeen.

Bijzondere gast  
In de podcast hebben we het daarom ook met diverse experts over de impact van AI op hun werkveld. Maar wat nu als we de ‘main suspect’ zelf aan de tand konden voelen? Inmiddels is dat, met enige vertraging, ook mogelijk. Daarom ‘schoof’ voor deze editie van AI garage een wel hele speciale gast aan in de studio: ChatGPT zelf. Wat het/hen zelf te zeggen had over de impact van generatieve AI op onze samenleving, dat hoor je hier.

Deze podcast is opgenomen door Litstill in het Soundlab van R10. Hoewel het ‘interview’ in één take is opgenomen, zijn de verwerkingsintervallen in de bewerking ingekort om een betere luisterervaring te bieden. De podcast AI Garage is een initiatief van Fontys ICT, het lectoraat AI & Big Data en het Kenniscentrum Applied AI for Society 

Dit artikel delen op:

Fontys

Fontys Hogeschool ICT
Rachelsmolen 1, gebouw R10
5612 MA Eindhoven
fontysict-alumni@fontys.nl

Copyright © 2024 Fontys School of Information and Communication Technology